Singapores Nationaldag

Singapores nationaldag firas årligen för att fira Singapores självständighet och separation från Malaysia som skedde den 9 augusti 1965. Den första nationaldagen firades redan ett år efter Singapores självständighet från Malaysia.

Singapore blev en egen nation efter stora sammandrabbningar som ledde till att Malaysia tvingade Singapore att bli en egen nation. När Lee Kuan Yew blev premiärminister för den nya nationen meddelade han i ett nedstämt tal att Singapore var en suverän och självständig nation. Singapore var då det enda landet i historien i modern tid att bli oberoende mot sin egen vilja. Det är nog av just denna anledning som Singapore kallar denna dag sin nationaldag i stället för sin självständighetsdag.

En av de största händelserna under firandet av Singapores nationaldag är deras parad som varje år äger rum. Denna parad är en nationell ceremoni till minne av Singapores självständighet. Den första paraden som hölls den 9 augusti 1966, startade redan på morgonen.  Under årens lopp har paraden blivit det största nationella firandet i Singapore och denna dag är otroligt viktig för folket. Den stora höjdpunkten är när himlen färgas av fyrverkerier av alla de slag. Under paraden har många singaporianer på sig sina nationella färger som är röd och vit.

När jag var på firandet av Singapores Nationaldag fanns det en show där man får se konsert ihop med fyrverkerierna och njuta av alla härligheter från en läktare. Dock är just denna show svår att få biljetter till så de flesta följer paraden, fyrverkerierna och annat från hög höjd på bra positionerade restauranger och hotell. Höjdpunkten enligt mig var dock en flyguppvisning som fick huset jag var i att skaka när planen flög precis utanför fönstren. Under nationaldagen kan man uppleva stor uppståndelse och god stämning på esplanaden och på gatorna. Det spelas musik överallt och man kan verkligen njuta och följa med i festligheterna.

Jag kan starkt rekommendera att åka till Singapore i augusti och uppleva denna fantastiska dag med landets alla underbara människor.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher