Singapore Fakta

Singapore är staden som har det mesta man kan önska sig; underbar shopping, bra affärsmöjligheter, stränder och mycket mer. Singapore är staden som blir mer och mer populär för varje år som går. Hit åker folk för att uppleva fantastisk shopping och för företag är detta land Asiens affärsparadis. Tack vare sina smidiga resmöjligheter till övriga Asien är denna stad perfekt att kombinera med andra resmål om man känner att man vill resa runt under sin semester.

Snabba Singapore Fakta

Area: 692,7 km2 Valuta: Singaporiansk Dollar
Invånare: 4 987 600 Statsskick: Republik
Beläget: Sydostasien Språk: Engelska,
Huvudstad: Singapore Standardkinesiska
Klimat: Ekvatorialt tropiskt klimat Malajiska, Tamil

Singapores invånare

Singapore har en härlig blandning av olika kulturer då det här bor människor från hela världen. Här har Kineser, Malajer och Indier bott under mycket lång tid vilket påverkat Singapore på olika sätt vilket gett en skön mix av dessa kulturer. Trots att staden är relativt liten till ytan så finns här nästan fem miljoner invånare. Även om invånarantalet är stort i jämförelse med ytan så är staden välsanerad, välstädad och modern på alla sätt och vis. Här finns det gott om shopping, mat och nattliv för alla smaker.

Singapores natur

Singapore har även många grönområden och parker som man kan besöka. Här finns det över 50 stora parker, 4 naturreservat och ön Sentosa. Dessa kan man besöka om man känner att man vill koppla av med en promenad i det gröna eller njuta av en dag på stranden. All denna natur har gjort att Singapore på engelska brukar kallas ”The Garden City”

Singapore Historia

Singapore kom till 1819 och var från början en Brittisk koloni. När staden väl blev självständig växte den snabbt och är idag en av de största och mest välbärgade affärs städer som finns. Inte nog med alla de ökande affärsmöjligheter som kom till så växte även en av världens största hamnar fram och skyskrapor, lyxiga byggnader och fantastiska shoppingcentras byggdes upp.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher