Inför resan

Visum

När man kommer från Sverige och har svenskt pass behöver man inte ansöka om ett visum i förväg. Ett visum som varar i 90 dagar garanteras vid gränsen när man har landat i Singapore. Om man däremot tänker stanna i Singapore längre än 90 dagar, behöver man ansöka om turistvisum eller liknande beroende på vad skälet till resan är. Om du kommer till Singapore med ett 90 dagars Visum kan du sedan få förlängning på det om du vill stanna längre för att besöka en vän eller om du måste stanna längre på grund av medicinska orsaker. Vet du innan du kommer till Singapore att du ska stanna längre så finns det många olika typer av visum för dig som vill stanna längre i landet.

I båda fallen måste du ha en sponsor från Singapore, någon med Singapore medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd som går i god för dig. Du ansöker om förlängning av din vistelse eller Visum hos Singapores Immigration & Checkpoints Authority.

Vaccination

Mitt råd är att kontakta din vårdcentral inför resan till Singapore för att få reda på vilka vaccinationer ni bör ta. Generellt är det rekommenderat att man ska ha Hepatit A vaccination utöver det vanliga svenska vaccin man får. Dock är Singapore ett mycket rent land där man till och med kan dricka kranvattnet så sjukdomar hör inte till vanligheterna.

Packning till Singapore

Många som åker till Singapore åker hit för att shoppa och många brukar ta med sig för mycket packning när de åker hit. Mitt råd är att inte ta med för mycket kläder då det i Singapore finns gott om underbara shopping center för alla smaker och ni kommer med säkerhet kunna köpa en hel del. Är man osäker på om kläderna man packar ner kommer räcka till så finns det tvätterier där man kan lämna in kläderna för tvätt.

Hälsa

Tänk på att solen i Asien är mycket stark, så se till att skydda er med stark solskyddsfaktor för att vara på den säkra sidan. Även om ni har en stark solskyddsfaktor så garanterar jag att ni får färg och den blir oftast bättre när ni inte bränner er.

Försäkringar

Glöm inte att kontakta ditt försäkringsbolag och se över dina försäkringar när du ska resa så de täcker allt du kan behöva dem för. Oftast innehåller hemförsäkringen en generell reseförsäkring men ska ni på några äventyr eller liknande brukar försäkringen behöva kompletteras.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher