Adventure Cove Waterpark

I November 2012 öppnade den nya Adventure Cove Waterpark i Singapore som en del av RWS (Resorts World Sentosa). Här kan man nu kliva in i ett tropiskt paradis för att titta på härligheter från havet samtidigt som man njuter av solens strålar i vattenparken. Här kan du även få delta i aktiviteter och lära dig mer om djuren och med tiden kommer du även kunna simma och umgås med delfiner på plats.

Adventure Cove Waterpark Priser

Endags biljetter:

  • Vuxen (13 till 59 år): $29
  • Barn (4 till 12 år): $20
  • Pensionär (59 år och uppåt): $20

Årskort:

  • Vuxen (13 till 59 år): $88
  • Barn (4 till 12 år): $58
  • Pensionär (59 år och uppåt): $58

Årsbiljetten innehåller även en del rabatter som du får del av efter köp. Skulle du komma på att du efter ett tag vill åka till parken under flera perioder så går det att uppgradera din redan köpta dagsbiljett till ett årskort.

Tänk även på att parken har vissa krav på hur man går klädd:

S.E.A. Aquarium

Den 22 November 2012 öppnade världens största akvarium på lyxhotellet Resorts World Sentosa som en del av Marine Life Park. På S.E.A. Aquarium (South East Asia Aquarium) kan du njuta av mer än 100 000 marina djur av 800 olika arter i en miljö som är fylld med 45 miljoner liter vatten. Tanken bakom akvariet är att det ska kännas som att man står på havets botten och tittar upp på denna underbara värld.

Även om det känns som att man står på havets botten så står man bakom en glasvägg som är hela 36 meter bred och 8,3 meter hög. Grant Willis säger att målet med S.E.A. Aquarium inte bara är att visa upp djur utan även att förmedla kunskap om dem för allmänheten  Visst är detta bra och spännande men för mig som är en person som försöker kämpa för en bättre värld kan måste jag protestera och berätta att de även fångat in vilda djur som nu får bo i denna bur.

Vill du uppleva fler saker när du ändå är på plats så finns det massvis med saker att göra på ön Sentosa. Här kan du uppleva delfinshower, dyka med hajar, vackra stränder och mycket mer. Vill du se fler marina djur så kan du även besöka Underwater World som är ett något mindre akvarium än vad South East Asia Aquarium är.

10 Saker att göra i Singapore Del 2

Eftersom det finns så mycket saker att göra i Singapore har jag valt att göra en lista på 10 saker som ni kan roa er med här. Förra veckan avslöjade jag vilka som kom på platserna 6-10, så idag tänkte jag avslöja vilka jag satt på platserna 1-5.

Skypark

Se hela Singapore från Marina Bay Sands alldeles egen Skypark. Här befinner du dig på en jättelik båt på 200 meters höjd. Det tog hela 3 månader att få upp båten på den 57 våningar höga byggnaden. Här kan ni avnjuta en fantastisk utsikt i den populära hotell poolen eller ta en drink på chi-chi klubben.

Promenera genom historien

Att följa med Journeys på vad som kallas The Original Singapore Walk är något för alla som älskar kultur och historia. Här blir man guidad genom staden under natten och får följa dess historia och kulturella liv på ett helt nytt sätt.

Upplev strandliv och äventyr

Att ta en dag på den berömda ön Sentosa kan ge familjen ett uppehåll från storstadens myller. Här kan ni njuta av strandliv, undervattenvärld, delfinshower och annat under en fullspäckad dag på ön. Min personliga favorit här är att åka upp i det gigantiska tornet och få en fantastisk utsikt över staden och havet. Har man tur kan man även se grannländerna i fjärran.

Känn rytmen av Clarke och Boat Quay

Gillar du härlig musik, dans och rytm är detta något för dig. Nere vid kusten av den koloniala delen av staden finner du platsen där många roar sig i Singapore. Här finns ett antal av de mest populära barerna, pubarna och nattklubbarna vid kanten av floden längs Clarke och Boat Quay.

Ge dina fötter en fisk pedikyr

Efter en tid i staden med långa promenader, shopping och upplevelser kan det vara bra att skämma bort sina fötter. Personligen älskar jag att få en pedikyr där man känner att all död hud försvinner från fötterna. Men ett fantastiskt sätt att göra det på är att gå på en fisk pedikyr. Här är det fiskar som äter upp huden åt dig och det hela tar bara 20 minuter och ofta får du även en fot kur att njuta av när dina fötter sedan är lena och fina.

Hoppas du haft nytta av dessa saker och att du får en härlig resa till Singapore. Har du ytterligare frågor så är du självklart välkommen att maila mig.

10 Saker att göra i Singapore Del 1

När ni kommer till Singapore kommer ni snabbt inse att här finns det massvis med saker att göra. Här kan man roa sig med shopping, djurparker, kulturella saker eller njuta av stranden. Listan är lång men för att göra det lite lättare för er har jag här gjort en lista av 10 saker att göra i Singapore.

Idag kommer jag dock bara publicera de som hamnar på platserna 6-10 och nästa vecka avslöjar jag top 5.

Natt Safari

Att gå på nattsafari i mörkret är perfekt för den som vill uppleva något annat än storstadens fart och fläkt. Här har man använt sig av en speciell belysning som gör att besökarna kan betrakta ca 900 djur som lever upp nattetid. Det går att åka genom hela parken med en så kallad Tram som är som ett litet tigerfärgat tåg. Rundturen tar ca 45 minuter men jag rekommenderar att man till och från hoppar av tåget lite då och då för att kunna se djuren på närmare avstånd.

Njut av Singapores kulturella sida

Gå på en förerställning som hålls av något internationellt företag såsom Royal Shakespeare Company eller njut av lokala talanger som Singapore Symphony Orchestra. De samlas allihop vid det ikoniska landmärket Esplanaden.

Se hur lokalbefolkningen lever

Ta dig utanför stadens hjärta in i de olika statsdelarna där lokalbefolkningen bor och njuta av detta mångkulturella land. Här finns Little India, China Town, Katong och Joo Chiat med flera. Att ta sig runt i dessa områden är som att komma till olika världar och missa inte att prova den lokala maten på vardera platsen för den kan medverka till en smaksensation.

Lian Shan Shuang Lin Monastery

Lian Shan Shuang Lin Monastery är ett mästerverk att se på med en fantastisk arkitektur. Här kan man följa ett unikt skådespel av Singapores historia från 1858 och framåt. För dig som älskar historia och vackra tempel och kloster kan jag starkt rekommendera denna speciella byggnad.

Njut av mat

En viktig sak när du är i Singapore är att prova alla de matmöjligheter som finns här. För mig är maten en stor del av resan och det är enkelt att njuta av det stora utbudet av mat som finns här. Man kan börja med en billig lunch på en av de billiga food courts som finns. Fortsätt sedan med en lyxig middag på någon av stadens många restauranger.

Glöm inte att titta in nästa vecka då kommer fortsättningen.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher