Barnens, Ungdomens och Lärarnas dag

Barnens Dag, Childrens Day

1925 på världskonferensen i Geneve för världens barn bestämdes det att den 1 juni skulle vara barnens dag. Dock firades denna dag på olika datum beroende på var i världen man befinner sig. Denna dag handlar mycket om barns rätter och välbefinnande. Det är många TV-program om barn, fester och annat för barnen som ska få folk att tänka på dem.

Det var i Oktober 1953 som det första firandet över hela världen skedde. Först år 1954 uppmuntrade FN: s generalförsamling världens alla invånare att alla länder skulle införa en dag för barnen.  Dels för att främja ett ömsesidigt utbyte och förståelse mellan barn och dels att initiera åtgärder för att gynna och främja välfärden för världens barn.

Traditionellt är det den 1 oktober som Singapore firar Barnens Dag. Förskolan och primärskolans elever i Singapore behöver inte gå i skolan denna dag.

Ungdomens Dag, Youth Day

Ungdomen dag i Singapore är en dag som firas för ungdomarna. Under denna dag har man lov och behöver inte gå till skolan. Ungdomens dag infaller i juli på olika dagar varje år.

Lärarnas Dag, Teachers Day

Lärarnas dag tog sin form redan på 20-talet då man insåg att lärarna är en viktig faktor i utbildningen samtidigt som man även firar viktiga milstolpar i utbildningen. Detta inkluderar firandet för att hedra lärarna för deras särskilda bidraget i ett visst ämne och deras inverkan på samhället i allmänhet. I Singapore är eleverna lediga halvdagar när detta firande äger rum. I vissa av skolorna i landet håller eleverna föreställningar för att hedra sina lärare.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher