Påsken, Labour Day & Buddhist Vesak Day

Påsken

Påsken är en kristen högtid som firas för att fira Kristi död och uppståndelse. Många firar en fasteperiod på 40 dagar innan påsken som slutar med påskveckan. Efter påsken är det sedan en period som kallas för påsk säsongen och avslutas på Pingstsöndagen. Påsken har inget fast datum utan den kan vara mellan den 22 mars och den 5 april beroende på när vårdagjämningen är. I Singapore är Långfredagen en helgdag då barnen inte behöver gå i skolan.

Första Maj / Labour Day

Första maj eller Labor Day är en årlig helgdag för att fira de ekonomiska och sociala bedrifterna som gjorts av arbetare världen över. Labour Day har sitt ursprung i den fackliga rörelsen som höll i kampanjen för åtta timmars dagar. Kampanjen för åtta timmars dagar förespråkade åtta timmar för arbete, åtta timmar för rekreation, och åtta timmar för vila för alla arbetare. Dock har detta inte implementerats i alla länder utan endast i ett få. Denna högtid firas i många länder världen över för att man ska hedra sina arbetare.

Buddhist Vesak Day

Vesak är en årlig traditionell helgdag som utövas av buddister i södra Asien. Vesak firas på olika sätt av buddhister runt om i världen. Även om vissa länder ibland använder olika datum för denna festival, så använder de flesta läder samma dag. I de Sydostasiatiska länderna Nepal, Singapore, Vietnam, Thailand, Kambodja, Malaysia, Sri Lanka, Myanmar, Indonesien, Pakistan och Indien firas denna högtid enligt traditionerna. Vesak kallas ibland för “Buddhas födelsedag” men Vesak omfattar både Siddartar Gautamas ”Buddhas” födelse och upplysning.

Firandet av Vesak är otroligt viktigt inom Buddhismen. Stora folksamlingar möts utanför templen där munkarna sjunger heliga sånger. Många människor tar med sig burar med fåglar till templet för att släppa dem fria. Att släppa burfåglar fria anses vara en generös gest som fungerar som ett tecken på respekt för alla levande varelser i världen. Under dagen är det även tradition att unga personer organiserar olika aktiviteter och delar ut presenter till de fattiga. Festivalen avslutas sedan med att gatorna fylls med levande ljus på kvällen. Detta är en ganska pampig upplevelse att bevittna.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher