Jul & Nyår i Singapore

Jul i världen

Varje år firar vi julen i december, vissa firar den 24 och andra den 25. Denna dag står för födelsen av Jesus Kristus och firas av kristna världen över. Men det vore fel att anta att julen bara firas bland kristna. Då detta är en stor tradition och vi mer och mer tar för oss av olika kulturer och religioner har detta blivit en högtid som firas av många. Att sjunga julsånger, ge varandra presenter och önska sig saker hör till traditionerna som följs av de flesta. Även om traditionerna varierar en aning så förblir julandan densamma.

Jul i Singapore

Trots att Singapore är ett mångkulturellt land så firar i stort sett alla singaporianer julen med samma entusiasm och kraft som vilken annan högtid som helst. Gatorna i Singapore lyses upp av vackra lampor och dekorationer. Precis som här i väst firar man julen med seder såsom att ge bort presenter till sina nära och kära och dekorera husen med vackra tomtar, julgranar, serpentiner och ljus i olika färger.

Nyår i Världen

Nyår är något som idag firas i de flesta länder runt om i världen. Nyår är en av de mest allmänt firade festligheterna runt om i världen oavsett vilket land, vilken kultur, eller vilken religion man kommer ifrån. Muslimska länder, kinesiska samhällen, hinduer, de har alla sitt eget sätt att fira på. Det handlar om att man firar in det nya året och säger hejdå till det gamla året. Det nya årets första dag är dagen som markerar början på ett nytt kalenderår. Denna första dag används specifikt av den gregorianska kalendern som hela världen idag använder.

Nyår 2012 i Singapore

I multikulturella Singapore firas förstås liksom alla andra länder även de nyår trots att de flesta här är från många andra kulturer och religioner. I Singapore handlar firandet av nyåret i stort om att festa in det nya året. Många umgås med sina familjer och vänner, äter en god middag, dricker champagne och får lite extra lyx i vardagen. Det är inte ovanligt att firandet i Singapore består av ett stort fyrverkeri vid Marina Bay följs av party in på småtimmarna vid olika mötesplatser som diskotek och stranden. Nyårsdagen själv är en lugn vilodag vilket kan beror på att många festat hela natten innan.

Även om nyårsfirandet är stort i Singapore så är det Kinesiska nyårets firande betydligt större och pampigare men det är ändå en upplevelse att få fira nyår i Singapore.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher doudoune moncler pas cher